Week van de automonteur

In de week van 13 tot en met 17 juni 2022 is het de week van de automonteur!

Unieke kans! Wil jij met de klas een inkijkje krijgen hoe het er aan toe gaat binnen één van onze autobedrijven en hoe op school dit prachtige vak gegeven wordt? Dan is dit de kans!

De week van de automonteur is in samenwerking tussen het Loket (vakgroep M&T) in Zwijndrecht en Amega Groep B.V.. Hierbij is een uniek programma gemaakt om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met dit mooie beroep.

Lees verder voor het programma van deze week! 

 

Wat kan je verwachten?

Tijdens de week van de automonteur willen we de leerlingen kennis laten maken met het vak automonteur. Onderstaand lees je het programma dat de leerlingen kunnen doorlopen deze week. 

Maandag, dinsdag en woensdag (voor de basisscholen): Bezoek vestiging Amega & leer het profiel Mobiliteit & Transport kennen bij het Loket. 

Op maandag, dinsdag en woensdag is er de mogelijkheid om een Amega werkplaats te bezoeken. Hierdoor maken leerlingen kennis met het beroep automonteur. Leerlingen zien de automonteurs aan het werk, er zal uitleg gegeven worden en zij mogen (onder begeleiding) activiteiten uitvoeren! Ook staat er een bezoek gepland bij Loket voor het profiel M&T (mobiliteit en transport). Tijdens dit bezoek wordt er informatie gegevens over het praktijk gedeelte op school en de theorie die de leerlingen kunnen verwachten. 

Donderdag (voor de middelbare scholen, 1e leerjaar): Bezoek vestiging Amega & leer de automonteurs kennen! 

Op donderdag zal er wederom een mogelijkheid zijn om een Amega werkplaats en het Loket te bezoeken, maar nu uitsluitend voor leerlingen van de middelbare school.
Hier is de mogelijkheid om gesprekken te voeren met de monteurs en vragen te stellen!

Donderdagavond (18:00 - 20:30 uur): Informatie ouders

Voor ouders is het ook interessant om kennis te maken met het beroep automonteur. Donderdagavond zijn zij van harte welkom op een open avond bij het Loket in Zwijndrecht. Tijdens deze avond zal er informatie verstrekt worden over het M&T profiel binnen het Loket en de mogelijkheden binnen Amega, zodat ouders hun kinderen kunnen ondersteunen in de studiekeuze.

   

Samenwerking met het Loket & aanleiding

Het Loket

Het Loket is een middelbare school voor leerlingen die het niveau VMBO basis of kader hebben gekregen. 

Op het Loket zijn er verschillende profielkeuzes, waaronder de profielkeuze M&T (Mobiliteit en Transport) er een is. Het Loket is in de STO-regio Noordelijke Drechtsteden de enige VMBO-school met dit M&T profiel. 

In deze profielkeuze leer je omgaan met verschillende ontwikkelingen binnen de auto-industrie. Elektronica neemt hierin steeds een belangrijkere rol. De automonteur wordt steeds meer een specialist die werkt met testapparatuur, computers en speciaal gereedschap om storingen te kunnen opsporen en te verhelpen. 

Lees hier meer over de profielkeuze M&T binnen het Loket in Zwijndrecht. 

Aanleiding week van de automonteur

Waarom juist dit beroep gekozen is om in ‘de week van’ aandacht te geven is de nogal veranderde technische vaardigheden die dit beroep vragen. Alternatieve vormen van aandrijving worden bijvoorbeeld steeds meer toegepast en wat te bedenken van de ongekende technische snufjes die in de auto aanwezig zijn. Juist in deze tijd is het beroep zeer interessant om in te stappen omdat het zo veelzijdig is en je zowel de vertrouwde techniek als alle nieuwe ontwikkelingen meemaakt én er veel banen in te vullen zijn.


Aanmelden school of open avond voor ouders