Bij Amega is duurzaamheid een vast component in onze bedrijfsvoering

Amega & Duurzaamheid

Als koploper op het gebied van duurzaam ondernemen in de mobiliteitsbranche zijn we opgetogen om onze inspanningen te delen. Bij Amega is duurzaamheid niet vrijblijvend, maar een vast component in onze bedrijfsvoering en strategie. We geloven in het creëren van waarde op lange termijn. Niet alleen voor ons bedrijf, maar ook voor de samenleving en het milieu. Met focus op positieve impact en innovatie streven we ernaar om een blijvend verschil te maken.

Duurzaamheidsverslag 2023

Wij zijn trots op ons derde duurzaamheidsverslag. Wij nemen graag onze verantwoordelijkheid en spannen ons al jaren in op het gebied van duurzaamheid. Het is onderdeel van ons beleid om onze doelen en inspanningen op dat gebied vast te leggen.

Het duurzaamheidsverslag over 2023 vertelt het verhaal van onze ambities, wat we daarmee willen bereiken en wat we al gerealiseerd hebben. Uit de positieve reacties die we kregen op onze vorige duurzaamheidsverslagen blijkt dat ons duurzaamheidsbeleid onze eigen mensen trots maakt en stakeholders in de branche inspireert. Ook leidt het tot gesprekken met nieuwe partijen waaruit samenwerkingen ontstaan. Amega wil duurzaamheid op de kaart zetten in de automotive branche en nog meer organisaties inspireren om het verschil te maken.

In de periode tot 2030 reduceren wij onze CO2-voetafdruk van het verkocht wagenpark met 49% ten opzichte van 1990

Mobiliteitspartner

Wij verkopen mobiliteit aan eindgebruikers. Voor duurzame producten zijn we afhankelijk van het aanbod van fabrikanten. Onze invloed en impact bevindt zich aan het einde van de keten: met een steeds breder en duurzamer productaanbod adviseren wij onze klanten bewust op duurzame mobiliteit.

Al onze vestigingen zijn Erkend Duurzaam Premium gecertificeerd

Duurzaam verantwoorde bedrijfsvoering

Alle vestigingen van Amega worden al jaren Erkend Duurzaam gecertificeerd, hét duurzaamheidskeurmerk van de mobiliteitsbranche. Sinds 2020 behalen we de hoogste certificering: Erkend Duurzaam Premium. Op deze hoogste trede worden we elke twee jaar opnieuw gecertificeerd.

Wij bieden onze medewerkers een veilige werkomgeving en scoren minimaal een 8.0 op het MTO

Onze mensen

We zijn zeer betrokken bij het welzijn en de ontwikkeling van onze medewerkers, omdat ze de kern vormen van ons succes. Hun groei en tevredenheid is één van onze prioriteiten. Dit meten we in ons jaarlijks medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO). Ons doel is om minimaal dezelfde score te behalen als het jaar ervoor én gemiddeld hoger te scoren dan een 8.0.

Wij zijn betrokken bij de maatschappij

Maatschappelijke betrokkenheid

Aandacht voor de mens binnen en buiten onze bedrijfsmuren, dát houdt maatschappelijke betrokkenheid in voor Amega. We staan midden in de maatschappij en hebben daarin een rol. Wij zijn trots om een van de eerste ambassadeurs te zijn van het label Ondernemen met impact Drechtsteden.