Kom stage lopen bij Amega!

Kom stage lopen

In praktijk leren wat het vak inhoudt?

Binnen Amega zijn wij altijd op zoek naar enthousiaste stagiaires binnen verschillende afdelingen en bedrijven. Wij vinden het belangrijk om jou als stagiair(e) de mogelijkheid te bieden om praktijkervaring op te doen en hierbij alles uit jezelf te halen! Zo hopen wij dat je na je stage terugkijkt op een boeiende en leerzame tijd binnen Amega. Heb jij na het afronden van je stage ook kans om bij ons te komen werken? Zeker! Wij zien vaak dat stage een mooie stap is richting een leuke baan binnen ons bedrijf.

Stageplaatsen

De leukste afdelingen om te ontdekken

Wij bieden VMBO, MBO en HBO stageplaatsen aan op verschillende afdelingen. Studenten die studeren aan het MBO kunnen via de site van de SBB kijken naar onze erkenningen, voor veel opleidingen zijn wij al een erkend leerbedrijf. Mocht jouw opleiding hier toch niet tussen staan, kunnen wij deze altijd proberen aan te vragen.

Op o.a. de volgende afdelingen kun je ervaringen opdoen die jou een stapje verder helpen:

 • Werkplaats - ook voor schade en betimmering;
 • Fietsmonteur;
 • Fietsverkoper;
 • Werkplaatsreceptie;
 • Magazijn;
 • Facilitaire dienst;
 • Verkoop in showroom;
 • Verkoopadministratie;
 • Financiële administratie;
 • Controlling;
 • Marketing;
 • Projectmanagement;
 • Commerciële binnendienst;
 • Garantie;
 • ICT;
 • HR.

Heb jij interesse in een stage binnen ons bedrijf? Dan vragen wij je om te solliciteren en je CV en motivatiebrief te uploaden. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met jou op om te kijken naar de mogelijkheden. Mocht je nog vragen hebben over stagemogelijkheden dan kun je contact opnemen met onze HR afdeling via 078-6322211.

Informatie bijeenkomst stagiaires

Onlangs organiseerden wij op ons bedrijventerrein in Zwijndrecht een speciale informatiebijeenkomst voor onze huidige stagiaires en vakantiekrachten. Collega's Sander Dellevoet, Hugo Pelikaan en Niels Lekkerkerker gaven presentaties over Amega en hun werk. Hierna kreeg de groep een rondleiding over het terrein en werd de middag afgesloten met een gezellige borrel.

Wil jij ook een droomstage beleven bij één van de grootste mobiliteitsbedrijven van de regio? Solliciteer dan als stagiair!

Stagiaires aan het woord

Pieter - Stagiair afdeling Sales SKODA

"Tijdens mijn stage had ik verschillende taken. Zoals de verkoop van auto’s, het ondersteunen van de verkoopafdeling, afleveringen van auto’s, het bijhouden van de online showroom en het uitvoeren van de stage opdracht. Hierdoor ziet iedere dag er anders uit en blijft het heel uitdagend.

Wat ik persoonlijk bijzonder vindt aan Amega is dat je heel vrij wordt gelaten, denk aan het voeren van een verkoop gesprek. Tijdens mijn stage heb ik dus ook geen moment het gevoel gehad dat ik stagiair was, maar dat ik gewoon ieder moment als volwaardig medewerker meedraaide.

Zo vond ik het allerleukste moment tijdens mijn stage, de verkoop van mijn allereerste auto. Dit gaf mij een enorme kick en veel motivatie voor de rest van mijn stage.

Ook heb ik de kans gekregen om na mijn stage door te gaan als verkoop assistent, zo ben ik elke koopavond en zaterdag in de showroom te vinden. Deze kans heb ik met beide handen aangepakt, dit omdat ik tijdens mijn stage gezien heb, dat er grote doorgroei mogelijkheden zijn binnen het bedrijf en omdat iedere dag leerzaam is."

Meer lezen

Fleur - Stagiair afdeling Marketing

"Tijdens mijn stage deed ik voornamelijk veel wat met de website te maken had. Zo schreef ik blogs en maakte ik modelpagina’s. Verder hield ik me ook bezig met content creatie en Social Media, wat ik beiden erg leuk vond. Voor mijn stage heb ik onderzoek gedaan naar het platform TikTok en het opnemen van TikToks.

Zo ging ik bijna iedere middag op stap met een mooie auto en maakte hier gave beelden van, of ik ging een TikTok opnemen in bijvoorbeeld de werkplaats. 

Mijn interesses lagen al bij content en Social Media, dus de werkzaamheden die hier betrekking op hadden vond ik het allerleukst. Ik werd helemaal vrijgelaten om los te gaan met mijn creativiteit!

De sfeer binnen Amega op zowel kantoor maar door heel Amega heb ik altijd als heel goed ervaren. Vanaf het begin voelde ik mij erg welkom en werd ik als ‘gelijke’ behandeld, en niet zo zeer als alleen ‘stagiaire’.

Eind mei is mijn stage ter einde gekomen. Hierna werd ik gevraagd of ik in de zomer nog door kon werken, dit aanbod heb ik met plezier aangenomen. Ook nu na de zomer ben ik nog niet uit de organisatie, ik ben begonnen aan een nieuwe studie en naast deze studie zal ik nog steeds TikToks opnemen en plaatsen voor Amega."

Meer lezen

Milou– Stagiair afdeling HR

"Gedurende mijn stage op de afdeling HR heb ik onderzocht waar mijn interesses liggen binnen het HR-werkveld. Mijn collega’s namen mij mee in de projecten die op dat moment liepen en lieten mij met veel verschillende aspecten mee kijken.

Naast dat ik mocht meekijken kreeg ik al snel mijn eigen verantwoordelijkheden over bijvoorbeeld: het organiseren van diverse trainingen, bijhouden van de verzuimregistraties en het helpen bij de werving en selectie procedure. Hierin mocht ik zelf aangeven waar mijn interesses lagen en hier werd aandachtig naar geluisterd en op ingespeeld.

Ik ben terecht gekomen in een warm en gezellig team. Mijn collega’s zijn altijd bereid mij te helpen. In dit team heb ik altijd een vertrouwd gevoel gekregen en kon ik altijd al mijn vragen bij hen kwijt. Hierdoor heb ik veel kunnen leren en leer ik nog iedere dag nieuwe dingen.

Naast mijn eerste stage periode heb ik ervoor gekozen om mijn tweede stage periode ook bij Amega te lopen. Nu heb ik deze stage ook afgerond en heb ik de kans gekregen om naast mijn opleiding ook nog te blijven werken op de HR afdeling van Amega. Deze kans grijp ik momenteel met beide handen aan!"

Meer lezen

Guido Schaafsma - Stagiair werkplaats Ames Dordrecht

"In het begin van mijn stage bestond het grootste deel van mijn werkzaamheden uit meelopen met een ervaren monteur. Na een aantal keer te hebben meegekeken, mocht ik steeds meer zelf onderdelen uitvoeren, zoals beurten, banden etc. En nu mag ik zelfs al wat diagnose werk doen!

Mijn werkdag begint rond 07:45, dan trek ik mijn overal aan en haal ik een kopje koffie. Dan krijgen we te horen wat het aantal doorgangen (orders) voor de dag zijn. Op dat moment begint het echte werk. De werkorders staan in mijn eigen tablet, deze bespreek ik met de werkplaats chef en verteld hij welk werk als eerst gedaan moet zijn en vervolgens kan ik aan de slag! Rond 12:30 gaan we met alle monteurs boven in de kantine lunchen met elkaar. En om 16:30 zit de werkdag er weer op!

Het leukste aan dit werk vind ik de variatie, de ene dag krijg ik alleen maar busjes met onderhoud en de andere dag krijg je de nieuwste auto’s met diagnosewerk. Ook is de sfeer erg fijn binnen Amega."

Meer lezen

Solliciteer direct!