Selcuk Kilinc: Voorbewerker en autospuiter bij Ames Schadenet

Voorbewerker en Autospuiter bij Ames Schadenet

Selcuk Kilinc

Selcuk Kilinc is ruim 38 jaar werkzaam bij Amega, waarvan nu 16 jaar bij Schadenet Ames. Hij is begonnen bij Ames als leerling Autowasser/Plaatwerker en is doorgegroeid tot Voorbewerker/Autospuiter.

Achtergrond

"38 jaar geleden ben ik bij Amega begonnen. Destijds zat ik nog op school en heb ik de opleiding metaalbewerking gevolgd op de LTS. Ik ben gestart als leerling, waarbij ik vier dagen per week aan het werk was en één dag per week naar school ging. Van deze vier dagen was ik twee dagen in de wasplaats werkzaam en de andere twee dagen als plaatwerker. Toen ik deze opleiding had afgerond, ben ik naast de taken die ik al deed, ook auto’s gaan voorbewerken en spuiten."

Werkinhoudelijk

Tijdens mijn werk houd ik mij voornamelijk mee bezig met het strak maken van plaatdelen. Na het strak maken zet ik de platen in de grondlak. Wanneer de platen gedroogd zijn ga ik het uitschuren en de onderdelen klaarzetten voor de spuit.

Het leukste aan mijn werk vind ik dat ik ervoor zorg dat de auto’s er weer mooi, en zo goed als nieuw, uit gaan zien. Ik beschouw mijn werk als dat van een chefkok: “je kan iets niet lekker bereiden als het niet wordt gedaan met liefde en plezier!” Ik voel mij het meest trots op mijn werk wanneer een klant zijn auto komt ophalen.

Over Amega Groep

Amega is een fijne organisatie om voor te werken. Als werknemer word je echt gezien en gewaardeerd voor alles wat je doet.