Robbert de Jongh: Technisch Specialist bij Ames Audi Centrum

Technisch Specialist bij Ames Audi Centrum

Robbert de Jongh

Robbert de Jongh begon in 2016 bij Amega als leerling monteur en hij heeft zich in de jaren daarna ontwikkeld tot een volwaardig Technisch Specialist bij Ames Audi Centrum in Dordrecht. Zijn werkzaamheden bestaan uit het onderhouden en repareren van diverse Audi modellen. Ook stelt hij diagnoses en voert hij APK-keuringen uit. Een echte allround monteur dus. 

Opleiding

"Mijn opleidingstraject zag er als volgt uit: eerst volgde ik drie jaar lang de studie ''Eerste Autotechnicus'', dit is een MBO-niveau 3 opleiding en daarna volgde ik nog twee jaar de MBO-niveau 4 opleiding ''Technisch Specialist''. Dit alles heb ik via het BBL-traject gevolgd, wat betekent dat ik tijdens mijn schoolperiode 4 dagen per week bij Ames aan het werk was. Hierdoor heb ik het vak goed kunnen leren."

Werkinhoudelijk

"Mijn werkzaamheden bestaan uit het onderhouden en repareren van diverse Audi modellen. Een ander belangrijk onderdeel van mijn werk is het stellen van diagnoses en het uitvoeren van APK-keuringen. Daarnaast zorg ik ervoor dat alle speciale gereedschappen beschikbaar zijn voor de monteurs en voor de ISO-keuring. Met deze dienst rij ik in de 24-uursdienst bus en hierbij heb ik veel contact met klanten."

"Momenteel volg ik ook het ''Master Technician'' traject van Audi. Dit is het hoogst haalbare traject voor Audi monteurs. Hiervoor ben ik nu met de laatste basis trainingen bezig."

Werkplek en collega's

"Mijn werkplek bestaat uit de werkplaats en de speciale ruimte waar al het speciaal gereedschap te vinden is. Daarnaast heb ik een eigen gereedschapskar, diagnose laptop en tablet voor digitale werkorders. Mijn relatie met mijn collega's is goed, we hebben een leuk en gezellig team bij Ames Audi Centrum in Dordrecht."

Over Amega Groep

"Amega is een fijne werkgever die graag met je meedenkt en je de mogelijkheid biedt om je verder te ontwikkelen."

Doelen en ambities

"Ik zou graag nog willen werken met Hoogvolt systemen zodat ik ook veilig alle werkzaamheden aan elektrische auto's kan verrichten. Dit kan zodra ik hiervoor de benodigde training heb gehad. Verder streef ik ernaar om de auto van de klant in zo'n goed mogelijke conditie weer terug te kunnen geven aan de klant zodat de berijder weer veel veilige kilometer kan maken."

Vacatures werkplaats

Wil jij net als Robbert werken met de gaafste automerken?

Wij hebben momenteel leuke openstaande werkplaats vacatures binnen onze Amega bedrijven. Van Leerling monteur tot Technisch Specialist.