Margret van der Lee: Business controller

Business controller

Margret van der Lee

Margret van der Lee is al sinds 2005 werkzaam bij Amega. Begonnen als assistent controller en doorgegroeid tot business controller. Margret houdt zich voornamelijk bezig met de after sales en universele activiteiten.

Achtergrond

“Na mijn hbo-opleiding Accountancy ben ik een aantal jaar werkzaam geweest bij een accountantskantoor. Graag wilde ik ook aan de andere kant van de tafel zitten: onderdeel zijn van een bedrijf en samen iets moois maken/neerzetten. Zodoende ben ik terecht gekomen op de afdeling financiële administratie en controlling bij Amega.”

Werkinhoudelijk

“De afdeling controlling is het verlengstuk van de administratie. Op de administratie afdeling wordt alles vastgelegd waarna je als controller aan de slag gaat met onder andere het opstellen van de maandcijfers. Vervolgens analyseer en bespreek je deze met de verantwoordelijke collega’s binnen het bedrijf.

Daarnaast zijn er ook veel ad hoc werkzaamheden die we oppakken. Denk bijvoorbeeld aan het ontwikkelen van rapportages en ondersteunen van operationele afdelingen en overnames. Dit maakt het werk als controller zeer divers, leuk en uitdagend.

Ik zoek graag de interactie met de diverse afdelingen op. Zo weet ik wat er speelt en kan ik, waar nodig, meedenken." 

Enthousiast geworden over de functie business controller bij Amega?

Werkplek en collega's

"De afdeling financiële administratie en controlling is verdeeld over 2 locaties. Op de locatie waar ik werkzaam ben, werken we met 6 collega’s op de administratie en 4 collega’s op controlling. Geregeld zijn er ook stagiaires die ons helpen met de werkzaamheden. We hebben een hele leuke afdeling. Regelmatig gaan we met elkaar gezellig uit eten en elke vrijdag is er een borrel, samen met de andere afdelingen op onze locatie.”

Doelen en ambities

“Ons/mijn doel is om het werk zo nauwkeurig mogelijk uit te voeren. Op basis van de informatie die wij opleveren worden operationele beslissingen genomen, dus dit moet wel kloppen.”

KNOP!!

Over Amega Groep

“Amega is een ambitieus bedrijf met oog voor de medewerkers. Er is ruimte om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Bij openstaande vacatures wordt er eerst binnen Amega gekeken of er mensen zijn met de ambitie om deze functie te vervullen.

Daarnaast is Amega sociaal betrokken: ze steunen diverse goede doelen maar denken ook aan het personeel wanneer er financiële uitdagingen zijn.”