Jonge zorghelden worden verrast

Nederland kent een groot aantal jonge mantelzorgers. Dit zijn kinderen of jongeren met een langdurig ziek, verslaafd of gehandicapt gezinslid. Stichting MIJN HELD organiseert onvergetelijke ontmoetingen voor deze onzichtbare jonge zorghelden met hun grote bekende of onbekende held. Zij verdienen het immers om eens in het zonnetje te worden gezet. Niet omdat ze zielig zijn, maar juist omdat het jonge zorghelden zijn! Van Chantal Janzen tot stewardess, van Suzan en Freek tot kinderarts en van de selectie van Feyenoord tot chef-kok. Hun helden geven hun een geweldige herinnering en nieuwe energie waarmee ze verder kunnen!

Sponsoring van deze mooie stichting door Amega leidt tot een goed idee. Waarom in de week van de mantelzorg niet jonge mantelzorgers in de Drechtsteden kans geven op een ontmoeting met hun held? Via de kanalen van MEE Mantelzorg worden 4000 huishoudens in de Drechtsteden bereikt die te maken hebben met mantelzorg. Deze oproep past perfect binnen de organisatie van de Week van de Mantelzorg. Tussen 8 en 12 november worden er diverse activiteiten voor mantelzorgers georganiseerd om de zorg voor hun naaste te waarderen. Van een lunch voor 500 mantelzorgers bij Van der Valk, cadeautjes die opgestuurd worden tot allerlei leuke activiteiten, de hele week staat bol van de verrassingen.  

In de aanloop naar deze week zijn zeven jonge mantelzorgers aangemeld. Met allemaal hun eigen heldenwens: een ontmoeting met Max Verstappen, een training van Rico Verhoeven en een balletje trappen (inclusief peptalk) met Touzani. Maar ook een ontmoeting met Pikachu en zanger Flemming. Omdat het niet te doen was om uit de aandoenlijke verzoeken twee jonge zorghelden te kiezen, is besloten om de sponsoring uit te breiden en aan de slag te gaan met alle zeven heldenwensen. Het komende jaar gaat René van Winden van Stichting Mijn Held namens Amega dus aan de slag om deze wensen in te vullen. Het liefst leidt dit tot de ontmoeting met de grote held, maar minimaal wordt voor een bijzondere verrassing gezorgd.