Schadecalculator

Julian van Meeteren

Julian is sinds 2023 als schadecalculator werkzaam bij ons schadebedrijf: Schadenet Ames. In deze veelzijdige rol houdt Julian zich naast het calculeren van schades ook bezig met het afwikkelen van dossiers naar lease/verzekeringsmaatschappijen en controleert hij of alle reparaties correct zijn uitgevoerd.

Achtergrond

“Na het vmbo ben ik de mbo-opleiding 1e autoschadehersteller gaan volgen op het Curio in Breda. Tijdens deze opleiding heb ik veel ervaring opgedaan in de werkplaats in de functie van monteur en plaatwerker. Deze kennis en ervaring kan ik nog steeds dagelijks toepassen in mijn werkzaamheden.”

Mijn werkplek

“Mijn werkplek is voornamelijk op kantoor. Hier werk ik samen met nog 8 andere collega’s. 2 receptionistes, 2 schadeadviseurs, een administratief medewerker, chef werkplaats en manager schade. Op kantoor hangt een fijne werksfeer, ook loop ik vaak een rondje door de werkplaats om te kijken hoe het ervoor staat en een praatje te maken met mijn collega’s.”

Werkzaamheden Schadecalculator

“Het grootste deel van de dag zit ik achter mijn computer op kantoor. Hier ben ik bezig met het calculeren van schades, dossiers verwerken (denk hierbij aan o.a. het bestellen van onderdelen, toestemming vragen voor herstel en het afwikkelen met lease/verzekeringsmaatschappijen). Vaak loop ik ook een rondje door de werkplaats om nauw in contact te blijven met mijn collega’s. Aan het einde van de dag controleer ik de auto’s die gereed zijn gemeld en lever ik deze uiteindelijk weer af aan de klant.”

Amega als werkgever

“Amega is een fijne werkgever die veel om zijn medewerkers geeft. Er worden voldoende kansen om door te ontwikkelen geboden, door onder andere cursussen en opleidingen en het eventueel ook mogelijk door te stromen naar andere functies binnen Amega.”