De werkplek van... De chauffeurs

Peter van de Leer (AA Lease), Kees van Tol (Van Mill / H-Point) en Arjaan Slabbekorn (Schadenet Ames en De Koning) hebben niet echt een vaste werkplek. Als chauffeur zijn ze namelijk veel op- en onderweg. Zo brengen ze auto’s of klanten weg of halen ze onderdelen op en brengen ze naar de werkplaats. Hoe dan ook; ze zijn net als alle andere chauffeurs onmisbaar binnen de organisatie en zorgen voor blije gezichten bij klanten én collega’s.

Chauffeur Peter Van De Leer

Chauffeur

Peter van de Leer

Peter van de Leer was al met pensioen, deed even iets anders en werkt nu als aflever-adviseur bij AA Lease. “Ik breng de nieuwe auto’s naar de klanten toe en bij aflevering leg ik uit hoe de auto werkt. Erg leuk om te doen en tevens heerlijk om onderweg te zijn. Onlangs had ik twee werkdagen van 10 uur. Dat vind ik niet erg, maar daar moet je je wel even op instellen. Ik rijd in de auto die voor de klant is en reis dan met de trein terug. Ik kom op veel plekken en maak veel mee. Zo had ik een auto in Drachten afgeleverd en vroeg ik aan de klant waar het station was. Die moest nog gebouwd moest worden haha. Laatst bracht ik een auto weg naar een hotel op Texel en zag onderweg zeehondjes op het strand liggen. Prachtig. Nee, ik verveel me nog geen moment en wil nog niet stoppen. Zo blijf je onder de mensen én bovendien zijn wij een hecht team dat al ruim 7 jaar actief is. We zijn tegelijk begonnen en zijn het visitekaartje van het bedrijf.”

Chauffeur Kees Van Tol

Chauffeur

Kees van Tol

Kees van Tol is chauffeur bij Van Mill en H-Point. Enthousiast vertelt hij over zijn werk: “Als chauffeur doe ik van alles. Klanten halen en brengen, onderdelen ophalen en af en toe bijspringen met het wassen van de auto’s. Eigenlijk ben ik al twaalf jaar gepensioneerd, maar ik werk hier met veel plezier één tot drie dagen in de week. Een oud-collega wees me op deze mogelijkheid. Het is echt leuk werk, vooral het contact met mensen vind ik prettig. Bovendien houd ik echt van autorijden en zit dus graag op de weg. Ik rijd zelfs met plezier naar Almelo. Lekker gezellige Hollandse muziek in de auto. Heerlijk. En ik word gewaardeerd door mijn collega’s. Zolang ik dit werk kan doen, blijf ik chaufferen.”

“Het is echt leuk werk, vooral het contact met de mensen vind ik prettig.”

Chauffeur Arjaan Slabbekorn

Chauffeur

Arjaan Slabbekorn

Arjaan Slabbekorn is sinds vijf jaar werkzaam als beroepschauffeur bij Schadenet Ames en De Koning. “Ik richt me op het transport tussen al onze bedrijven onderling én onze klanten. Verder haal ik met de trailer schadeauto’s op die niet meer zelfstandig kunnen rijden of ik haal juist nieuwe auto’s op bij de dealer. Soms doen de andere bedrijven van Amega ook een beroep op me omdat ik een trailer heb en meerdere auto’s tegelijk kan vervoeren. Ik kom overal. Als het rustig is, dan help ik bij Schadenet met montagewerkzaamheden. Prima werk, maar het liefst ben ik veel onderweg. Naar dealers gaan bijvoorbeeld, want dan zie ik de nieuwste auto’s. Het is afwisselend werk bij een supergoed bedrijf. Er is veel interactie tussen de leiding en het personeel, in goede én slechte tijden.”

Word chauffeur bij Amega!

Ben jij graag op- en onderweg, in contact met mensen en ligt jouw passie in de automotive? Word chauffeur bij Amega! Een dynamisch bedrijf met ruim 650 collega's en verschillende bedrijven, zo is geen dag hetzelfde!