Aron de Haan en Lisa Bergenhenehouwen : Contractbeheer bij AA Lease

Contractbeheer bij AA Lease

Aron de Haan en Lisa Bergenhenehouwen

Aron de Haan en Lisa Bergenhenegouwen zijn allebei werkzaam op de afdeling contractbeheer. Met in totaal zes collega’s zijn zij verantwoordelijk voor het beheren van alle leasecontracten bij AA Lease. Van zowel de leaseauto’s als de leasefietsen. Zij vertellen over hun werk.

Aron steekt enthousiast van wal: “Nadat ik de opleiding IVA succesvol heb afgerond, ben ik aan de slag gegaan op de afdeling contractbeheer bij AA Lease. Ik was al bekend met het bedrijf want, naast vakantiewerk, liep ik stage bij Ames. Inmiddels werk ik al twaalf jaar met veel plezier bij AA Lease.” Collega Lisa werkt nu ruim drie jaar bij AA Lease. Zij zegt hierover: “Ik werkte als gastvrouw bij een autobedrijf in Rotterdam, maar wilde graag iets anders. Toen kwam ik deze functie van contractbeheerder tegen
en heb ik gesolliciteerd. Dit is een goede keuze gebleken; ik heb leuke collega’s en de sfeer binnen AA Lease is erg goed. We helpen elkaar bijvoorbeeld wanneer dat nodig is.”

Betrokken

Lisa vervolgt door te vertellen wat de functie van contractbeheerder precies inhoudt. “Wij zijn betrokken bij het gehele proces rondom de leasecontracten. Vanaf het moment dat een auto gaat rijden tot aan het moment dat de auto wordt ingeleverd en alles wat daartussen zit. En tegenwoordig doen we dat niet alleen voor de leaseauto’s, maar ook voor de leasefietsen.” Aron legt uit wat die tussentijdse werkzaamheden onder andere inhouden. “Tijdens de looptijd van een contract krijgen we regelmatig te maken met wijzigingen. Bijvoorbeeld wanneer een klant langer in de auto wil rijden of wanneer de auto wisselt van gebruiker. Daarnaast verzorgen wij de wagenparkrapportages. Deze geven de klant inzicht over alle details van hun wagenpark.”

Veelzijdigheid

Die veelzijdigheid spreekt de beide collega’s erg aan. “Bij de afdeling contractbeheer zijn er zoveel verschillende werkzaamheden. Daarnaast vind ik het klantcontact erg leuk. Vaste klanten weten ons te vinden, bijvoorbeeld over het verlies van tankpassen,” aldus Aron. En dat is nog niet alles. Lisa geeft aan dat er ook voortdurend interessante ontwikkelingen zijn. “Naast veranderingen op het gebied van systemen of wet- en regelgeving, spelen we bij AA Lease continu in op actuele thema’s. Een mooi voorbeeld hiervan is dat we nu ook leasefietsen aanbieden, hierop wordt heel positief gereageerd.” Aron beaamt dit en zegt tot besluit: “AA Lease is onderscheidend door niet alleen mee te denken met de klant, maar ook door proactief in te spelen op klantvragen en zaken die er in de samenleving spelen. Het is fijn om daar een onderdeel van te mogen zijn.”